Een bar creeren in huis
Comfort, Tips, Trends

Een bar creëren in huis

Een bar in je eigen huis hebben, het is iets waar veel mannen van dromen. Je kan vrienden en familie uitnodigen om gezellig iets te komen drinken in een trendy interieur. Dat laatste, daar zorgen de vrouwen dan waarschijnlijk wel voor. Ik geef je alvast enkele tips en zo kan jij een bar creëren in huis.

Ontwerp een concept

Voor je begint, bedenk je best een concept van hoe je bar er moet uit zien. Daarvoor moet je eerst weten waar je de bar wilt zetten. Maak je er een echte man cave van in de kelder of een open plaats voor iedereen? Ook de stijl is belangrijk. Hou je liever van een donkere, klassieke stijl? Of toch liever een trendy en levendige omgeving? Maak een plan op en verzamel verschillende meubelstukken die je leuk vindt en wil integreren. Vergeet niet dat een bar op een plaats moet staan waar er water kan voorzien worden en waar plaats is voor één of meerdere frigo’s.

Een bar creeren in huis.afwerking

Verzamel

Eenmaal het concept beslist en de plaats gevonden is, kan het shoppen beginnen. Neem een kijkje op Meubelklik.be want hier vind je een ruim aanbod barkrukken en bartafels. De juiste verlichting is ook essentieel. De Teol hanglamp is bijvoorbeeld ideaal om een bruine pub na te bootsen. Denk ook aan de juiste accessoires, een likje verf en dan kan het vullen van de frigo(‘s) beginnen!

Bar opvullen

De bar vullen is natuurlijk het allerleukste onderdeel bij een bar in huis creëren. Vaak wordt er geopteerd om de drank op een open plaats te zetten zodat deze duidelijk zichtbaar is. Je kan dit ook doen met de glazen en eventueel de frigo een glazen deur geven. Kies in dat geval voor leuke glazen en liefst voor elke soort drank of cocktail een aangepaste versie.

In een bar heb je ook een aantal praktische zaken nodig. Bijvoorbeeld een shaker om je cocktails mee te bereiden of een snijplank om limoenen voor je mojito.

Een bar creeren in huis.verzamel

Afwerking

De afwerking van je huisbar is heel persoonlijk. Zo kan je kaders ophangen met persoonlijke quotes of vinyl-platen van je favoriete bands. Zo lang alles één mooi geheel blijft en het gezellig is, is jouw bar perfect.

Een bar creëren in huis is dus zeker en vast niet moeilijk. Kies je eigen stijl en maak er iets tof van!

Bewaren

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply