Comfort, Tips

Meer tijd voor jezelf

Tegenwoordig is iedereen altijd maar in de weer en heel erg druk bezet. Daarom zijn we ook constant op zoek naar tijd voor onszelf, tijd om tot rust te komen, tijd voor ontspanning. Hieronder geven we je 5 tips om wat meer tijd voor jezelf te nemen:

Family cookingKook voor 2 dagen

Je kan tijd besparen door grotere porties en voor meerdere dagen te kopen. De overschotten kan je invriezen voor een andere keer of je kookt 2 maaltijden op 1 avond. De tijd die je hiermee wint, kan je gemakkelijk gebruiken om dan eens iets voor jezelf te doen.

 

koop onlineDoe je boodschappen online

Ellenlange rijen aan de kassa, gedrum in de groentenafdeling, je favoriete snack die uitverkocht is. Boodschappen doen kan behoorlijk frustrerend zijn. Door je boodschappen online te doen, vermijd je die dosis frustratie maar spaar je ook heel wat tijd uit om leuke dingen te doen. Sommige winkels leveren zelfs aan huis, wat wel een lichte meerkost met zich meebrengt, maar heel wat minder stress en kopzorgen. Je kan tegenwoordig zelfs recepten & ingrediënten in 1 pakket thuis laten leveren, bijvoorbeeld door Hello Fresh.

 

Businessman's table Planning Business IssuePlan je agenda

Het voornemen om tijd  voor jezelf te nemen, wordt vaak verstoord door onverwachte situatie. Sommige zaken zijn dan net iets dringender waardoor jouw eigen tijd in het water valt. Maak een afspraak met jezelf en plan je me-time in je agenda. Zo ben je minder snel geneigd om je goeie voornemens te laten varen.

 

Beautiful woman relaxing in bathtub

Neem een bad

Vergeet die douche! Sluit je op in de badkamer en laat het bad vollopen. Je favoriete muziek, een tijdschrift en een glas wijn zijn dé kers op de taart voor een heerlijk, lang bad. De ideale manier om lichamelijk en geestelijk helemaal tot rust te komen

 

Secluded location by the sea.Doe wat je graag doet

Tijd voor jezelf is pas geslaagd als je doet wat je graag doet en waar je anders niet veel tijd voor hebt. Neem es een langere lunchpauze, ga naar de kapper, zweet het uit in de fitness of ga lekker uit eten met vrienden.

 

Tijd voor jezelf nemen, hoeft echter niet altijd ergens anders te gebeuren. Het is heel erg belangrijk dat je ook thuis tot rust kan komen. Een comfortabele stoel of sofa is dan een onmisbaar gegeven. Lekker wegkruipen in de zetel onder een dekentje om gezellig naar een film te kijken, onderuitzakken in een comfortabele fauteuil met een lekker glas wijn en een goed boek of zelfs een goeie bureaustoel om even weg te kruipen achter je computer.

Op Meubelklik vind je alvast enkele leuke meubelstukken die jouw me-time nog aangenamer kunnen maken! Maar conclusie blijft, meer tijd voor jezelf is echt belangrijk.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply