tips barkrukken kopen
Tips

De juiste barkrukken kopen: hiermee moet je rekening houden

Een huis volledig inrichten is geen gemakkelijke opdracht. Je moet alles goed afmeten en ervoor zorgen dat alle meubelstukken goed bij elkaar passen. Ook stoelen heb je nodig, want die zijn wel praktisch om aan je tafel te plaatsen. Heb je een iets hogere tafel of een bar in je huis? Dan zijn barkrukken hier zeker passend. Maar waarop moet je nu letten bij het barkrukken kopen? Ik geef je alvast enkele tips.

Welke plaats krijgen ze?

Als eerste moet je weten waarom je barkrukken nodig hebt. Zowel in privégebruik als in de horeca zijn barkrukken altijd erg modern en klassevol. Je kan ze in je keuken zetten, aan je kookeiland of de bar. Maar ook buiten zijn ze geschikt voor een gezellige barbecue aan een hogere tafel. Let er dan zeker op dat je barkrukken kiest die geschikt zijn voor buitengebruik!

barkrukken Scandinavisch design
Scandinavische barkrukken

Meten is weten

Belangrijk bij het beslissen welke barkruk je best in huis haalt, is dat je de hoogte van je tafel of bar gaat meten. Als je comfortabel wilt zitten op een barkruk, dan is de afstand tussen de bovenkant van de bar en de bovenkant van de zitplek op je barkruk niet meer dan 30 cm. Ideaal is tussen de 27 en 28 cm.

De hoogte van je barkruk is natuurlijk ook belangrijk. Ideaal hier is tussen de 90 en de 110 cm. Algemeen zijn verstelbare barkrukken tussen de 60 en 83 cm hoog en vaste tot 80 cm, maar ze kunnen dus ook hoger zijn. De standaardmaten van barkrukken zijn normaal 66 cm en 76 cm. Vergeet niet dat verstelbare barkrukken nog wat inzakken.

de juiste barkrukken kiezen

BEN barstoel roodSUKI barstoel groenSUKI barstoel blauw – PABLA barstoel oranje

Heb je een kookeiland van 90 cm hoog? Dan zijn lagere vaste barkrukken van zo’n 60 cm hoogte perfect. Voor kinderen kies je best een vaste barkruk die stabiel is, zodat ze zich geen pijn kunnen doen aan het laten zakken van de stoel.

Hoeveel kan ik er plaatsen?

Om te weten hoeveel barkrukken je kan plaatsen, moet je kijken hoeveel ruimte deze innemen. Erg logisch, maar meet toch maar even na. Om een persoon comfortabel te laten zitten, moet je rekenen op een breedte van 60 cm.

 

Na het meten en bepalen waar en hoeveel barkrukken er moeten komen, kan je de leukste beslissing maken: de stijl en kleur(en) vastleggen! In de webshop van Meubelklik kan je eenvoudig filteren op stijl (Scandinavisch, design, eigentijds, industrieel, klassiek, landelijk) en kleur. Zo wordt barkrukken kopen net iets eenvoudigers, toch?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply