budgetvriendelijk decoreren
Tips

Budgetvriendelijk decoreren: 5 tips

Oké, je hebt een nieuwe woning. Tijd om alles gezellig in te richten! Maar oeps, de kosten zijn in het begin redelijk hoog, dus veel budget voor decoratie is er misschien niet over. Gelukkig kan je je stekje ook persoonlijk, gezellig én budgetvriendelijk inrichten. Een designstuk kan je interieur soms wel helemaal AF maken, maar met deze betaalbare decoratie-ideeën kom je ook al een eind!

quotes kaders budgetvriendelijk

Foto’s, prenten en quotes

Foto’s zijn zichtbare herinneringen én wellicht de gemakkelijkste persoonlijke decoratie-objecten. Wissel ze af met leuke prenten en quotes die bij je levensstijl passen. Hoe je die foto’s, prenten en quotes precies etaleert en hoe budgetvriendelijk dat wordt, kies je volledig zelf. Je kan ze gewoon aan de muur hangen met washitape of in kaders aan de muur, op kasten, op plankjes of op een bijzettafel of salontafel naast een gezellige tafellamp.

fotomuur budgetvriendelijk

Planten

Planten zijn heel erg betaalbaar en brengen je interieur helemaal tot leven. Letterlijk zelfs, en zeker als je kiest voor luchtzuiverende planten. Kies planten die zich gemakkelijk vermeerderen en/of niet veel aandacht vereisen, zoals de pannenkoekenplant, zodat je zonder al te veel moeite en met even geduld meer en meer en meer plantjes krijgt. Als je wat creatief bent, kan je zelfs bloempotjes zelf maken. Zet enkele plantjes op een plantenstandaard of leuk bijzettafeltje en hop, meteen gedecoreerd!

budgetvriendelijk decoreren bijzettafeltjes

PIXEL zwart handgemaakt tafeltje met zichtbare lasnaden – ANNA industriële bijzettafel – DIVANI bijzettafel blacksmith met eikenhout

Kaarsen

Ze zijn er in alle mogelijke maten, kleuren en vormen en dus vind je altijd wel een kaars die in jouw interieur past. Je kan ze natuurlijk ook zelf maken – superbudgetvriendelijk! Ook theelichtjes in een bijpassend houdertje zorgen voor sfeer en gezelligheid. Maak zo’n houdertje zelf voor geen geld door bijvoorbeeld glazen bokaaltjes te hergebruiken en er een mooi papiertje op te kleven of met een stift een leuk motiefje erop te tekenen.

budgetvriendelijk decoreren plankjes

Sfeerverlichting

Een gezellige lamp voor een gezellige kamer! Sfeerverlichting is ALTIJD een goed idee. En gelukkig kan je ook hier kiezen hoe duur of goedkoop de verlichting wordt.

lampen budgetvriendelijk

WIRE zwarte hanglampELLIS tafellamp – COTTON hanglamp zwart 30 cm

Kussens en poefjes

Je kan kussens en poefjes als puur functionele accessoires beschouwen, maar het kunnen ook heuse decoratieve accessoires zijn. Kies speciale prints of verschillende materialen en groottes en je maakt van je zetel meteen een gezellig ingericht hoekje. Ook in de slaapkamer kan je met een poef en wat plantjes in een handomdraai een tof hoekje maken.

decoreren poef

DIAMOND poef 50×50 cm – Vintage gele poef 50×50 cm

 

Budgetvriendelijk decoreren is geen kunst. Vind de schoonheid in de kleine dingen en in enkele handomdraaien heb je een persoonlijk, betaalbaar interieur!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply