verhuizen checklist
Tips

Checklist verhuizen: zo voorkom je verhuisstress

Als je op het punt staat om te verhuizen, voel je de stress misschien al opborrelen. Al je spullen van de ene naar de andere woning verplaatsen kan een heel karwei zijn. Kan? Welja, het IS meestal een heel karwei. Hoe pak je het zo efficiënt mogelijk aan? Wij geven graag enkele tips voor je checklist verhuizen.

1. Maak een planning

Zodra je de verhuisdatum kent, kan je er eigenlijk al aan beginnen. Maak een planning of checklist verhuizen op van alles wat er moet gebeuren, van inpakken tot hulp van familie of vrienden inroepen of een verhuisservice inhuren en internetprovider en energieleveranciers verwittigen. Maak ook een lijst van instanties en personen aan wie je je nieuwe adres moet bezorgen. Hoe meer tijd je neemt, hoe minder je zal vergeten.

Denk ook na over de volgorde waarin je je spullen en meubels inpakt: eerst de spullen die je niet vaak gebruikt, pas op het einde de spullen die je dagelijks gebruikt.

Meet ook of je meubels in je nieuwe woning zullen passen. Is dat niet het geval, dan heb je nog tijd om (online) meubels te bestellen. Op Meubelklik.be bijvoorbeeld ;-)

2. Ruim op voorhand al eens goed op

De periode voordat je gaat verhuizen is ideaal om eens te gaan ‘declutteren’, ofwel je ontdoen van alle overbodige spullen. Breng spullen die nog niet kapot zijn maar die je niet meer wil naar de kringloopwinkel, verkoop ze of schenk ze aan vrienden of familieleden. Begin pas daarna met inpakken. Zo verhuis je geen spullen die dan toch maar plaats innemen.

verpakkingsmateriaal checklist verhuizen

3. Verzamel verpakkingsmateriaal

Onmisbaar op je checklist verhuizen: allerlei verpakkingsmaterialen verzamelen! En dan hebben we het niet enkel over kartonnen dozen, maar ook zachte vulmaterialen om breekbare spullen te verhuizen. Je kan nooit genoeg kranten hebben! Elektronische apparaten berg je indien mogelijk op in hun originele verpakking.

4. Nummer je dozen én noteer de inhoud

Inventariseer je dozen stuk per stuk en noteer in een bestand of een schriftje dat je niet zal verliezen wat in welke doos zit. Markeer ook naar welke kamer de doos moet verhuisd worden. Zit er iets heel waardevols of breekbaars in een doos? Geef dat dan duidelijk aan, met bijvoorbeeld een grote sticker.

Zorg ook dat je het totale aantal dozen ergens hebt opgeschreven, eventueel opgedeeld per kamer, zodat je op het einde van de verhuis eenvoudig alle dozen kan tellen om te checken of alles verhuisd geraakt is.

dozen nummeren checklist verhuizen

5. Pak de grote meubels goed in

Om grote meubels in te pakken, heb je voldoende (oude) dekens nodig om ze zo goed mogelijk te beschermen. Ga dus op tijd op zoek naar dekens die je mag uitlenen van familie en vrienden.

Meubels die je uit elkaar kan halen, haal je zo veel mogelijk uit elkaar. Doe de schroeven en bouten in een hersluitbaar zakje en plak het op een van de onderdelen van het meubel. Plak de lades van meubels dicht om ongelukjes te vermijden.

Vlieg je het nest uit?

Verhuis je van je ouderlijk huis naar je eerste eigen huis? Dan heb je wellicht nog niet veel meubels. Maar ha, dan zit je goed bij Meubelklik! Als je in onze webshop meubels bestelt, is de levering altijd inbegrepen. Geen gedoe of gesleur om de meubels thuis te krijgen, geen tijdverlies en gratis tot aan je voordeur! Handig, toch?

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply