bevestigen hanglamp
Product, Tips

Een hanglamp bevestigen: hierop moet je letten

Hanglampen zijn er in alle kleuren, maten en stijlen, en de ene is al wat opvallender dan de andere. Wil je een nieuwe hanglamp bevestigen? Ik geef je graag enkele tips & tricks. Sommige tips lijken misschien vanzelfsprekend, maar ik raad je toch aan om er even goed bij stil te staan. Want oh ja, ook bij de keuze van lampen ben je beter goed voorbereid!

Wat is het doel van de lamp?

Zal de hanglamp functionele verlichting of sfeerverlichting zijn? Dat is meteen de belangrijkste beslissing die je moet nemen. Denk er op voorhand goed over na welke functie die ruimte of die ‘zone’ van de kamer heeft, welke soort verlichting je daarvoor nodig hebt en of je beide soorten verlichting al dan niet combineert.

hanglamp landelijk

Landelijke lampen: Finn, uit duurzaam verworven mangohout – geweven rietClint, ook uit duurzaam verworven mangohout

Groot of klein?

Met de grootte van een lamp kan je meer bereiken dan je misschien denkt. Een kleine woonkamer kan je bijvoorbeeld groter laten ogen met een gemiddelde hanglamp. Is ze te groot, dan zal de kamer kleiner lijken, maar een te kleine hanglamp zal dan misschien weer ‘verdwijnen’. Denk er dus goed over na hoeveel aandacht je op de lamp wil vestigen en welk effect de grootte ervan zal hebben op de ruimte. En vergeet ook niet: een erg grote lamp kan even goed als sfeerverlichting dienen.

opvallende kleuren hanglamp bevestigen

Van links naar rechts: koper hanglamp Taboraantiek koper Triangle hanglamp – minimalistische koper hanglamp Wire

Waar zal je de hanglamp bevestigen?

De plaats waar je je nieuwe hanglamp bevestigt, is natuurlijk van cruciaal belang. Kies niet zomaar meteen voor het midden van de ruimte, maar denk er vooraf goed over na waar bijvoorbeeld de eettafel komt. Of misschien wil je wel een design lamp net boven je unieke dressoirkast? Als je graag af en toe met de meubelen schuift, denk je best ook even na over de meest strategische plaats van je hanglamp. Wil je nog meer bewegingsvrijheid? Ga dan voor een lampenboeket.

boeket hanglamp

Utopia hanglamp – langwerpige gloeilamp – ronde lamp 13 cm – ronde lamp 10 cm

Welke stijl kies je?

Design, industrieel, Scandinavisch of landelijk … voor elke interieurstijl is er voldoende keuze. Wat denk je, wordt het een lamp die volledig in je interieur past? Of ga je voor een lamp die er wat uitspringt? Die stap wordt misschien nog de moeilijkste van een hanglamp bevestigen: de lamp kiezen!

hanglamp-bevestigen-verschillende-stijlen

Van links naar rechts: Atupaka lamp met betonlook – Felix design lampwitte Kypara lamp

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply