meubels-beschermen
Tips

Hoe je meubels beschermen met kinderen in huis

Als je kinderen hebt, is het nuttig om extra aandacht te schenken aan welke meubels je in huis haalt. Niet alleen het soort meubels, maar ook het onderhoud en de bescherming ervan spelen dan mee in de beslissing. Wil je je nieuwe meubels beschermen en heb of verwacht je kindjes? Dan raad ik aan om even stil te staan bij deze tips en overwegingen!

Kies voor gemakkelijk te onderhouden meubels

Jonge mama’s en papa’s hebben weinig tijd om het huishouden te doen. Zeker in het begin is het even zoeken naar hoe je alles regelt. Het huishouden? Dat krijgt dan vaak de laagste prioriteit. Kies dan ook meubels die je gemakkelijk kan onderhouden. En de kleuren? Ga voor kleuren die vuil enigszins camoufleren. Niet wit of zwart, maar liever grijs voor de kleuren van de eettafelstoelen bijvoorbeeld. Wil je toch wat witte stuks in je interieur? Zorg dan voor wasbare stuks.

Bescherm je meubels

Stoffen zetels en stoelen kan je behandelen met een beschermende spray. Bewaar die spray ook in de buurt ervan, zodat je hem in geval van ongelukjes snel kan gebruiken. Een tafelkleed, toile cirée en eventueel zelfs een kunststof tafelbeschermer beschermen je design of houten tafel tegen vlekken en maken het eenvoudiger om ze schoon te maken. Hoekbeschermers voor je tafel zorgen er dan weer in de eerste plaats voor dat je kind zich niet bezeert aan scherpe hoeken, maar intussen verminder je ook het risico dat een hoekje beschadigd wordt door je wildebrassen. Je meubels beschermen kan met verschillende goedkope hulpmiddeltjes!

beschermen meubels

Zwarte Haben eetkamerstoel uit PU

Overweeg kunstlederen zetels en stoelen

Heb je al gedacht aan kunstlederen zetels en stoelen? Kunstleder is een enorm dankbaar materiaal voor meubels, aangezien het heel eenvoudig te onderhouden is. Bovendien is het slijtvast en oogt het luxueus, zonder een hoge prijs te moeten betalen. En zo belanden we naadloos bij de volgende tip …

Koop goedkope(re) meubels

Misschien riskeer je toch liever niet dat er vlekken en andere beschadigingen komen op je droommeubels? Dan is het een idee om eerst goedkopere meubels aan te schaffen. Zodra de kinderen groter zijn, kan je dan je droommeubels bestellen. Voor meubels in alle prijsklassen ben je bij Meubelklik alleszins aan het juiste adres. Scherpe prijzen, snelle levering en het gemak om van thuis uit te shoppen!

 

Zo, meubels beschermen tegen kinderhandjes en kinderlijk geweld kan je duidelijk op enkele manieren doen. Het is zo fijn om kindvriendelijke meubels in huis te halen die iedereen kan gebruiken en graag ziet. Als je je daarenboven niet constant zorgen hoeft te maken, is het natuurlijk extra aangenaam.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply