witte meubels
Tips

Hoe witte meubels onderhouden?

Witte meubels geven je interieur een frisse, ruime uitstraling. Hoe meer wit in huis, hoe groter de ruimte zal ogen. Je kan ook witte meubels als accentmeubels gebruiken, of misschien speel je graag met het contrast tussen zwart en wit. Maar hoe hou je witte meubels wit? Ik deel graag enkele tips!

reinigen witte stoelen

CONSILIUM WOODY SQUARE stoel – Armstoel MYSIK – VIC eetkamerstoel

Bescherm je meubels

De gemakkelijkste manier om ervoor te zorgen dat je witte tafel wit blijft, is ze te beschermen met een doorzichtige plastic beschermhoes. Door dat extra laagje kunnen stof en vuil zich niet opstapelen en in het materiaal dringen. Ook vlekken worden hierdoor onmogelijk gemaakt. Natuurlijk moet je wel de beschermhoes regelmatig reinigen of vervangen.

Maak ze vlekbestendig

Misschien wil je liever geen plastic beschermhoes. Begrijp ik helemaal. Met gespecialiseerde producten kan je je witte meubels preventief behandelen. Maak je dan toch nog een vlek? Verwijder ze zo snel mogelijk met vlekkenverwijderaar om ervoor te zorgen dat de vlek niet al te diep in het materiaal kan indringen.

onderhouden van witte meubels

Salontafel SARAN – KNOKKE fauteuil – ROTTERDAM fauteuil

Stel duidelijke regels op

Voorkomen is beter (en gemakkelijker!) dan genezen, nietwaar? Als je het belangrijk vindt dat je witte meubels wit blijven, kan je enkele regels opstellen voor het hele gezin. Bijvoorbeeld: niet eten in de witte zetel. Heb je een witte tafel? Voorzie dan eenvoudigweg placemats of een tafelkleed. In combinatie met huisdieren en/of kinderen kunnen witte meubels al wat moeilijker hun nieuwe, frisse look bewaren, maar met enkele duidelijke regels verhoog je de kans op langdurig witte meubels aanzienlijk.

Bescherm ze tegen de zon

Direct zonlicht kan ervoor zorgen dat witte meubels een gele schijn krijgen. Je kan ervoor kiezen om ze weg te houden van de zon of de zon buiten te houden met gordijnen of raamfolie. Meubels in de keuken kunnen die gele schijn ook krijgen door voedingsdeeltjes of vet dat neerslaat op je meubels. Gebruik dus zeker altijd je dampkap om deze deeltjes te filteren.

wit bed en witte kast

Tweepersoonsbed BREZIO – BREST ladekast

Maak regelmatig schoon

Ja, logisch toch, niet? Om witte meubels wit te houden is regelmatig onderhoud misschien wel nog iets belangrijker dan bij gekleurde meubels. Neem met een vochtige doek en wat afwasmiddel het stof en vlekken op. In het geval van een witte zetel is professioneel onderhoud ook een optie. Check hier ook mijn algemene tips & tricks om een stoffen bank te reinigen.

Bed op de bovenste foto: tweepersoonsbed KOLN

Previous Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply