Tips

Je kot inrichten…

Met het komende academiejaar in het vooruitzicht zijn er veel studenten die beslissen om op kot te gaan. Ben jij een van hen, maar zit je met de handen in het haar om je kot in te richten? Geen nood, ik help je even op weg en zet daarom een aantal tips op een rijtje.

Kies de juiste kleur

je kot inrichten

Een gemiddeld kot is meestal niet zo heel groot, dus daarom kies je beter voor een licht kleurtje op de muren. Wit, beige of andere koele tinten creëren daarnaast ook een groter ruimtegevoel. Niet zo’n fan van een volledig witte ruimte? Dan kan je er altijd voor kiezen om 1 muur te voorzien van een leuk accent. Niet zo handig met verf? Dan kan je gaan voor de hippe muurstickers, voor een leuke fotocollage of voor een verzameling kaders.

Lichte meubels

Naast lichte kleuren op de muur zijn lichte meubelstukken ook een aanrader voor op kot. Je kiest dus beter de lichte bureau- en eettafels en je laat de donkere modellen staan. Lichte meubels laten de ruimte optisch groter lijken.

Benut elke hoek

dozenEen kot bestaat meestal uit een kleine ruimte, wat betekent dat je ieder hoekje en kantje optimaal moet benutten:

  • als er nog ruimte is tussen het plafond en de kast, dan kan je daar steeds je opbergdozen plaatsen
  • in de kasten kan je dan weer gebruik maken van handige opbergers of een extra schap
  • de ruimte onder het bed gaat ook regelmatig verloren: plaats er een aantal lage plastic boxen en berg er je cursussen, boeken, dikke winterkledij of extra beddengoed in op

 

 

Slimme meubels = extra ruimte

Young woman at home near the mirror

Als er nog geen meubels in je nieuwe kot staan, dan kan je beter kiezen voor de slimme modellen die zorgen voor meer ruimte.

  • Een hoogslaper past perfect in een kot met een hoog plafond
  • Een bed met lades: deze extra opbergruimte onder het bed kan uitstekend dienen om beddengoed, studieboeken of extra kledij in op te bergen.
  • Grote spiegel: spiegels creëren optisch ruimte door het licht dat weerkaatst.
  • Kleerkasten met een schuifdeur nemen veel minder ruimte in.
  • Klapstoelen zijn ideaal voor als er vrienden over de vloer komen.
  • Wees functioneel en gebruik je bureautafel ook als eettafel.

Voor de kleine huisraad hoef je niet altijd meteen naar de winkel te hollen. Neem eens een kijkje op de zolder van je grootouders: vaak vind je er nog leuke potten, pannen en bestek om je kot mee aan te vullen.

Je kot inrichten zal nog nooit zo makkelijk geweest zijn! Nu ben je helemaal klaar om het nieuwe schooljaar tegenaan te gaan!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply