onderhoud kunstleer
Tips

Kunstleer onderhoud in 4 stappen

Hoe lang je meubels in kunstleer mooi blijven, hangt net als bij de meeste andere materialen van twee belangrijke factoren af: hoe intens je de meubels gebruikt en hoe goed je ze onderhoudt. Die eerste factor? Tja, dat hangt volledig van jou af. Voor kunstleer onderhoud geef ik graag een stappenplan en enkele tips!

Voordelen van kunstleer

De grote voordelen van kunstleer? Op de eerste plaats het prijskaartje natuurlijk! Kunstleer is niet of nauwelijks van echt leder te onderscheiden, maar de prijs van kunstleer onderscheidt zich wel enorm van die van echt leer. Het voelt ook zacht aan, kan tegen een stootje en is gemakkelijk om te onderhouden.

1. Water en een sponsje

Een schone, vochtige spons of zeemvel, meer heb je niet nodig voor dagelijks onderhoud. Heb je kalkrijk kraanwater? Dan kook je het best, laat je het afkoelen en reinig je daarmee je kunstleder meubels. Gedistilleerd water is ook perfect. Kalkaanslag dien je namelijk te vermijden. De stofzuiger is ook een handig hulpje voor het schoonmaken van kunstleren zetels, vooral voor tussen de kussens dan.

fauteuils kunstleer

Uovo aluAntwerp fauteuil wit – Prince fauteuil zwart

2. Neem vloeistoffen direct op

Wordt er op je zetel of stoel in kunstleder vet of een vloeistof gemorst? Haal het zo snel mogelijk weg met absorberend papier. Op deze manier vermijd je het ergste: onuitwisbare vlekken. Reinig daarna met een zeepsopje zoals in het volgende puntje beschreven.

fauteuils kunstleer

Eetkamerstoel Urban Vintage cognacSofia sledestoel grijs – Eetkamerstoel Hampton vintage lichtbruin

3. Reinig met een zeepsopje

Heeft een krant of tijdschrift inktvlekken nagelaten? Of heb je niet alle vloeistoffen kunnen verwijderen? Ook wanneer jeanskleding vlekken hebben gemaakt op je kunstlederen stoelen of zetels, verwijder je ze best direct op deze manier.

Maak een lauw-warm zeepsopje met een mild product en wrijf met een vochtige doek op de vlek. Vermijd bijtende producten en zorg dat je doek niet te nat wordt. Het kunstleer moet net nat genoeg worden om efficiënt te kunnen reinigen, maar het moet snel terug droog geraken. Wrijf dan ook goed droog met een verse, droge doek.

onderhoud kunstleer

Rotterdam fauteuil zwart & witRaoul fauteuil zwartKnokke fauteuil wit

4. Jaarlijks onderhoud

Als je kunstlederen meubels er een beetje dof uitzien, kan een eenvoudige maar grondige behandeling met een speciaal product de oplossing bieden. Wrijf het product in gelijkmatige hoeveelheden op het materiaal of volg de instructies op de verpakking.

 

Bewaar deze tips als je meubels hebt in kunstleer. Onderhoud is de belangrijkste stap voor een lange levensduur. Heb je een lederen zetel? Tips voor het onderhoud van dat materiaal vind je hier!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply