Tips

Lenteschoonmaak

De sneeuwklokjes zijn aan het uitbloeien, de krokussen steken stilaan hun kleurige kopjes uit, vogels komen terug uit het zuiden, de lente is in aantocht! Alleen de temperaturen willen nog niet mee.

Met de aantocht van de lente is het tijd voor de jaarlijkse lenteschoonmaak. Een klus waar maar weinigen onder ons naar uit kijken. Hier een 5-tal waardevolle tips waardoor je deze klus al wat beter ziet zitten!

Funny woman with mopMaestro, music please

Maak een playlist van je favoriete muziek waar je energie van krijgt en waardoor je niet gauw de moed laat zakken. Trek een comfortabele outfit aan, zet die muziek een streepje harder en je zal zien, opruimen lijkt een fluitje van een cent!

 

 

Closet clean upWeggooien die handel
Een van de moeilijkste onderdelen is het weggooien van je spullen. We hebben nogal snel de neiging om gehecht te raken aan spullen en denken steevast dat die spullen, die we nota bene al in geen maanden hebben gebruikt, toch nog van pas kunnen komen. Maak van je hart een steen en gooi toch maar die spullen weg. Idem met kledij. Heb je iets langer dan een jaar niet gedragen? Gooi het in de kledij container, breng het naar de kringloopwinkel of ga es langs bij een tweedehandswinkel en geef je spullen een tweede leven.

 

iStock_000025085807_LargeA (wo)man with a plan…
Het is een utopie als je denkt dat je je huis in één dag helemaal onder handen zult nemen. Eerst en vooral is het echt geen plezante bezigheid waar je je een hele dag mee wil bezighoude, en ten tweede, het is ook gewoon helemaal niet te doen. Pak kamer per kamer aan en beslis op voorhand wat je wanneer zal doen. Efficiëntie troef en bovendien heb je tijd om nog andere leuke dingen te doen!

 

Bouquet of yellow tulips on a tableMake-over
Heb je je kamers onder handen genomen en alles weggegooid wat je niet meer nodig hebt? Fris dan de net opgeruimde kamer op met iets nieuws, verzet eens je meubels (als dat mogelijk is), hang nieuwe foto’s of posters aan de muur, zorg voor nieuwe decoratie, mogelijkheden zat om met een klein budget voor een grote ommezwaai.

 

Beautiful woman relaxing in bathtubVerwen jezelf
Na al dat opruimen en herdecoreren ben je toch wel aan een verwenmomentje toe! Met de lente en de zomer in aantocht, ben ook jij misschien aan een opfrissing toe? Ga es langs bij de schoonheidsspecialiste of de kapper, spreek af met vriendinnen voor een lekkere lunch of dinner, ontkurk een lekker wijntje en kruip in de zetel met een goed boek of een goeie TV-serie,… en geniet vooral van je fris opgeruimde huis!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply