Tips

Maak het gezellig met de juiste verlichting

Nu de herfst officieel is aangebroken, worden ook de dagen korter. Dat betekent dat het buiten sneller donker wordt waardoor we ook veel sneller de verlichting aansteken. Het grillige weer zorgt er bovendien voor dat je meer tijd binnen doorbrengt. Om het extra gezellig te maken bij je thuis, zet ik voor jou een aantal tips op een rijtje.

Kies de juiste lichttemperatuurlight color -Soft white vs Daylight

Als je op zoek gaat naar lampen, let dan zeker op de kleurtemperatuur. Die staat vermeld op de verpakking en wordt weergegeven in graden Kelvin. Hoe lager die waarde, hoe warmer het licht. Om het gezelliger te maken binnen, kan je dus beter kiezen voor de warmere lichten.

 

Indirmarcus lampect licht

Wandlampen of vloerlampen zijn ook een echte sfeermaker in huis. Deze zorgen voor een zachte gloed in de ruimte of op de muur. De Marcus vloerlamp van Meubelklik is hier een goed voorbeeld van. Heb je een donkere muur in je living? Dan kan je zo’n vloer- of wandlamp daar het best tegen plaatsen. Daardoor wordt het licht nog warmer.

 

Verborgen verlichtingLed light strip

Een andere tip om je woning gezellig te maken, is door te werken met verborgen verlichting. Een LED-strip hangen boven of naast een kast, achter de televisie of naast de leuning van de trap zorgt voor een gezellig sfeer. Kies je voor een RGB LED-strip, dan kan je ook nog eens de kleuren kiezen.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply