onderhouden lederen zetels
Tips

Onderhoud lederen zetels

Heb jij ook zo’n mooi lederen salon? Dan wil je hier natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Je zetels kunnen echt afzien dus wat heel belangrijk belangrijk is, is het onderhoud. Lederen zetels kunnen namelijk verkleuren of zelf scheurtjes krijgen. Daarom geef ik je enkele tips om je lederen zetels te onderhouden.

Afstoffen

Om het stof en oppervlakkig vuil te laten verdwijnen, is het aangeraden om je zetels regelmatig met een droge of vochtige doek schoon te maken. Zorg ervoor dat je doek volledig proper en zacht is en bevochtig met wat kraanwater indien nodig. Maak vervolgens ronddraaiende bewegingen en wrijf nooit plaatselijk te hard om een vlek te verwijderen.

onderhoud lederen zetel

Keep it safe

Zet je zetel op een veilige plek. Hiermee bedoel ik dat je je zetel beter niet in een moeilijke doorgang plaatst en best ook uit het zonlicht houdt. Directe zon kan voor vele lederen zetels schadelijk zijn. Ook een warmtebron is niet zo goed voor je lederen meubelstukken. Deze droogt je meubel uit en kan scheurtjes veroorzaken.

Oei, gemorst!

Heeft iemand per ongeluk iets gemorst op je mooie zetels? Dan zijn er enkele trucjes om deze te verwijderen. Zo kan een sopje met lauw water met afwasmiddel (1 eetlepel voor 1 liter) helpen voor vlekken van alcoholische dranken, frisdrank, ijs, ketchup, make-up, saus, soep, warme dranken, … Wasbenzine is een sterk middel om heel wat vlekken zoals bijenwas, kaas, boter, meubelwas, olie en smeervet te bestrijden. Bij dit product moet je wel opletten voor brandgevaar, dus zet je ramen best open als je dit middel gebruikt. Bij alcohol (70% – methyl) heb je hetzelfde risico en zet je dus ook beter je ramen open. Alcohol kan vlekken verwijderen van chocolade, snoepgoed, inkt, balpen, lijm, lippenstift, parfum en nagellak.


lederen meubel schoonmaken

Jaarlijks onderhoud

Om je meubilair langdurig schoon te houden, is een jaarlijks onderhoud met de voorbestemde onderhoudsproducten zeker aangeraden. Zo zijn er verschillende crèmes die uw meubels reinigen en voeden. Idealiter, breng je deze crèmes één of twee keer per jaar aan.

Hou dus je zetels tip top in orde en zorg voor een goed onderhoud. Lederen zetels zijn er om van te genieten en te bewonderen. Dus het zou zonde zijn als deze te snel stuk gaan.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply