Tips

Pimp je werkplek

We slijten allemaal vele uren achter op onze werkplek. Bij sommigen is die werkplek een rommeltje, bij anderen zeer netjes en goed georganiseerd. Het valt op dat in vele bedrijven kleur geschuwd wordt en de meeste bureaus somber en (letterlijk) grijs zijn. In deze blog geef ik je wat inspiratie om je werkplek te pimpen!

Like Google does

Google moet zowat de droom zijn van elke werknemer. Wereldwijd gaat het bedrijf er prat op zijn werknemers inspirerende werkplekken aan te bieden. Een werklpek in jungle thema in Dublin, een kleine caravan om je even af te zonderen in Amsterdam, Space-egg stoelen met een zicht op de stad in Tel Aviv,… (hier meer inspiratie)

Het nieuwe werken

In het kader van “Het Nieuwe Werken” stappen meer en meer bedrijven af van het klassieke bureauhokje en gaat men naar een flexdesk-systeem waarbij je kan zitten waar je wil en geen eigen bureau meer hebt. Tegenwoordig is het hier en daar zelfs al mogelijk om rechtopstaand te werken, dit zou niet alleen de productiviteit bevorderen het is ergonomisch ook beter. Hierover schreven we al in onze blog over een goeie zithouding.

Relax…

Ontspanning tijdens de werkuren wordt eveneens meer en meer belangrijk. De boog moet niet altijd gespannen staan, dus zorgen bedrijven ervoor dat hun personeel even kan relaxen tijdens de werkuren in aangename zetels en een inspirerend interieur. Onderzoek wees trouwens uit dat dit alleen maar bevorderend werkt (samen met goeie koffie uiteraard)

2015_02_12_BLOG_MBK_werkplek

Aan de slag!

Je kan ook zelf je werkplek wat aangenamer maken.

  • Zorg voor een stoel in een leuke kleur, vrolijke post-its, een leuk kleurtje aan de muur of zet een plant in je bureau voor de gezelligheid. Een ‘cozy corner’ om even te relaxen is ook altijd een topper.
  • Plaats een zetel in een leuke kleur met een trendy bijzettafeltje en ook hier kan een kamerplant voor de afwerking zoeken.
  • De muren kan je decoreren met inspirerende quotes of mooie posters van personen, steden of natuurfenomenen. Op vele websites kan je tegenwoordig zelfs fotobehang of stickers bestellen zodat je een unieke ruimte hebt.

Al deze kleine ingrepen kunnen er alvast voor zorgen dat je in een leukere omgeving zit waardoor je misschien nog beter gaat presteren en met nog meer plezier naar je werk gaat!

Wij geven op onze Pinterest-account alvast enkele leuke ideetjes!

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply