Scandinavisch design
Tips

Scandinavisch design: hoe begin je eraan?

Scandinavische interieurs winnen steeds meer aan populariteit. De combinatie van strak en warm, wit en natuurlijk en functionaliteit en comfort verovert steeds meer harten en dus ook woningen. Wil je ook een interieur met Scandinavisch design, maar weet je niet goed hoe eraan te beginnen? Ik deel graag wat tips voor een Scandinavische inrichting!

Rust en eenvoud

Wat in de eerste plaats opvalt in een Scandinavisch interieur zijn de strakke lijnen en de minimalistische vormgeving. De meubels zijn eerder sober van ontwerp. Geen ingewikkelde lijnen, geen sierlijke details, geen al te stoere afwerking, maar wel eenvoudige meubels die zorgen voor een huiselijke, rustige sfeer, zoals bij deze ronde, houten Scandinavische tafel of de TRONDHEIM zetel. Comfort en functionaliteit mogen dus niet genegeerd worden. Combineer dat met een doordachte keuze van kleuren en materialen (zie hieronder) en je bent goed op weg naar een woning in Scandinavische stijl!

living in Scandinavisch design

Welke kleuren passen het best?

Qua kleurgebruik is wit het meest populair voor de muren. Niet gebroken wit, maar ‘wit wit’. In combinatie met natuurlijke materialen en groene planten zorgt dat voor een erg rustige uitstraling. Hou je toch niet zo van wit? Dan kan je kiezen voor grijstinten. Hoe lichter, hoe ruimer je kamer zal ogen. Ook voor andere grote oppervlakken zoals gordijnen kan je kiezen voor wit of grijstinten voor een luchtige look & feel met Scandinavisch design.

Scandinavische stoelen

Enkele Scandinavische stoelen: wit – oranje – grijze wolwitte barstoel

Met zwarte accenten en/of levendige kleuren kan je dan contrasten creëren. Warme kleuren kunnen voor een gezellige uitstraling zorgen. Zorg echter dat het ook voldoende licht blijft. Met accessoires kan je je ook wel wat laten gaan qua kleuren en patronen. Combineer bijvoorbeeld gerust een wollen, effen lichtgrijs dekentje met een katoenen kussen met zwart-wit-patroon. Oh, een plantje in een wit of terracotta potje staat ook altijd mooi!

De natuur als inspiratie

Ook erg belangrijk bij Scandinavisch design is gezelligheid. Comfort staat centraal en daar speelt het gebruik van natuurlijke materialen een belangrijke rol. In een Scandinavische inrichting zal je vaak een stoffen zetel zien pronken op een lichte, houten vloer. Voeg ook gerust accessoires in wol, linnen en katoen toe, of bijvoorbeeld een Scandinavisch vloerkleed. Kies je accessoires zorgvuldig uit en zorg dat alles bij elkaar past om de rust te bewaren. Gebruik er zeker niet te veel om de aandacht niet al te veel af te leiden.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply