inrichten studentenkamer
Tips

Een studentenkamer inrichten in 3 stappen

Yes, meer vrijheid! Yes, je eigen kamer inrichten! Maar ha, zo eenvoudig is dat nu ook weer niet. Een studentenkot is een combinatie van meerdere kamers. Je moet er slapen en studeren, maar vaak ook eten, ontspannen, je vrienden ontvangen … Je studentenkamer inrichten, daar denk je dan ook beter even over na. Volg deze stappen en dan kan je binnenkort volop gaan genieten van je kot!

Stap 1. Potlood en papier!

Voor je ook nog maar een meubel koopt, maak je best een plattegrond. Alles moet in de kamer passen, dus meet alle muren, ramen, deur(en) en maak een duidelijk plannetje. Zodra dat klaar is, kan je gaan inrichten op papier. Bepaal wat je écht nodig hebt, zoals een bureau en een bed, deel de kamer op in zones en geef die essentials alvast een plaatsje op papier. Denk daarbij ook al aan multifunctionele meubels (zoals een slaapbank) en voorzie voldoende opbergruimte, bijvoorbeeld door een boekenrek op je plattegrond te zetten.

lijstjes grondplan inrichten kot

Daarna kan je gaan nadenken over de minder levensbelangrijke maar wel zo leuke meubels en accessoires die je kot kunnen opleuken. Oh ja, maak een paar kopietjes van je plan voor je begint, want het zal wellicht niet van de eerste keer perfect zijn.

Heb je een klein kot? Denk dan ook zeker aan voldoende licht en enkele spiegels om het licht te weerkaatsen en de ruimte groter te laten ogen. Meer tips voor een kleine (slaap)kamer vind je hier.

studentenkamer inrichten slaapbank

Stap 2. Met een lijstje in de hand …

Als je beslist hebt hoe je de kamer zal indelen, is het tijd om een lijstje te maken. Noteer alles wat je nodig hebt, inclusief de maximale maten van de meubels die je nodig hebt. Denk na over de kleuren die je wil en vergeet ook je budget niet te bepalen. Als dat niet zo breed is, dan duid je ook best aan welke meubels en accessoires het belangrijkste zijn en die je dus meteen moet aanschaffen en de dingen die je later kan in huis – of op kot dan – halen.

Stap 3. Shoppen!

Na zo’n grondige voorbereiding ben je helemaal klaar om te shoppen en je studentenkamer inrichten volledig in de praktijk om te zetten. Bij Meubelklik profiteer je in de maand september bovendien van 5% korting op een selectie meubels en accessoires voor op kot!

inrichten studentenkamer

Je nieuwe studentenkamer inrichten is de ideale bezigheid aan het begin van een nieuw academiejaar. Nog meer tips vind je hier. Ben je op zoek naar tips om de ideale studieomgeving te creëren? Die vind je hier.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply