tuinparasols kopen
Tips

Tuinparasols: welke kies je?

In de wereld van de tuinparasols zijn er twee grote verschillen: klassieke parasols en hangparasols. Bij een klassieke parasol staat de staander in het midden, terwijl de staander bij een hangparasol naast je tafel staat. Twijfel je tussen de twee opties? Bekijk even de voordelen van beide en maak daarna je keuze!

Een klassieke parasol of toch liever een hangparasol?

Voordelen klassieke parasol

De klassieke parasol neemt geen extra plaats in op je terras. De staander zit namelijk in het midden en die steek je door een gat in je tafel, waardoor je geen plaats verliest. Bij Meubelklik zijn we grote fan van de ORPHE parasol, een van de betaalbaarste tuinparasols met een luxueuze uitstraling. Zijn staander van Indonesisch hardhout is duurzaam en oogt erg elegant.

Meubelklik tuinparasols Orphe

Voordelen hangparasol

Voor de hangparasol heb je iets meer plaats nodig op je terras, aangezien de voet naast je tuinset staat, maar in ruil daarvoor moet er natuurlijk geen gat in je tafel zijn. Op de tafel zelf verlies je dan ook geen plaats. De hoek van de EVELYN parasol kan ook aangepast worden, waardoor je je altijd optimaal kan beschermen tegen de zon. Hij is bovendien gemaakt van kwalitatief aluminium met stoffen overtrek, waardoor hij licht en gemakkelijk verplaatsbaar is. Met inlegtegels maak je de parasolvoet zwaarder, zodat hij tegen een (wind)stootje kan.
Meubelklik tuinparasols Evelyn

Bescherm je parasol

Tuinparasols zijn bedoeld als schaduwmakers op zonnige dagen, dus hou er rekening mee dat je hem ook enkel dan en daarvoor gebruikt. Als het regent, hoort er dan ook een beschermhoes rond te zitten. Is er hevig onweer voorspeld? Doe je parasol toe (droog!) en berg hem op. Regen en vooral ook wind kunnen schade veroorzaken, dus bescherm hem zo goed mogelijk!

Alternatief: een hangtent!

De Cacoon hangtent is niet alleen de ideale tent om te gaan kamperen, maar je kan ze ook gewoon in je tuin hangen, ofwel aan een boom ofwel aan een houten standaard. Dankzij het ontwerp is zo’n tent een bijzonder aangenaam plekje om je te beschermen tegen de zon en helemaal tot rust te komen. Met een muskietennet erbij houd je ook de muggen en andere vervelende insecten op een veilige afstand.

cacoon alternatief parasol

 

Zijn er meerdere gezellige hoekjes in je tuin waar je af en toe in de schaduw wil kunnen zitten? Koop meerdere tuinparasols bij Meubelklik en ontvang korting!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply