woontrend eighties
Tips

Woontrend: eighties are back

De jaren ’80 liggen al een tijdje achter ons maar ze zijn weer helemaal terug van weggeweest. De eighties woontrend maakt stilaan een opmars in menig interieur, hetzij in een mildere vorm. De jaren ’80 associeren we allemaal met felle kleuren en geometrische vormen, twee kenmerken die we nu steeds meer zien terugkomen. Ben jij fan van de eighties, met deze tips geef je je interieur een make-over!

Open boekenkasten

Je boeken mogen gezien worden, er zijn heel wat mooie open rekken en boekenkasten te vinden die je interieur een frisse en open look geven. Om de eighties woontrend helemaal te volgen, kies je best voor asymmetrische vormen en opvallende kleuren zodat de vormgeving van je rek mooi tot zijn recht komt.

woontrend eighties boekenkast

Geometrische prints

Wissel in je interieur effen oppervlaktes af met kleurrijke en geometrische prints. Dit kan onder de vorm van leuke kussens of dekentjes in de zetel of in je slaapkamer kan je kiezen voor een vrolijk dekbed. Geometrische prints kan je afwisselen met effen kleuren zodat de prints nog beter tot hun recht komen.

woontrend eighties geometrisch

Chroom

De jaren ’80 staan gekend voor een gezonde portie blingbling. Breng die blingbling in je interieur door te kiezen voor chroom. Dit kan afwerking zijn van een tafel  of kast of een leuke lamp in je interieur. Voor wie van iets meer houdt, kan je ook kiezen voor stoelen met een chroom afwerking.

woontrend eighties chroom

Pastel

Zachte tinten in verschillende kleuren zijn typisch voor de eighties woontrend. Kies voor zachtroze of muntgroen en geef je interieur een frisse en vrolijke toets. Wil je het een niveau een beetje opkrikken, dan kan je ook je trap of ramen een pastelkleur geven. Kies voor 1 basiskleur in verschillende tinten om het helemaal af te maken.woontrend eighties pastel

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply