zwembad vs zwemvijver
Tips

Zwembad of zwemvijver? Wat wordt het?

Zwembad of zwemvijver? Wat je ook kiest, het is een geweldige investering. Maar beide hebben ook gigantische voordelen. In de eerste plaats: gedaan met je fiets of auto te nemen naar het openbare zwembad en inkom te betalen! Bovendien heb je ook geen overlast meer van luidruchtige mensen en kan je gezellig genieten in je eigen zwemparadijs. Wij zetten alvast de belangrijkste verschillen tussen een zwembad en een zwemvijver voor je op een rij!

Zwembad

Je zou versteld staan van hoeveel verschillende zwembadsoorten er bestaan. Eerst en vooral heb je de opblaasbare zwembaden. Deze soort is makkelijk verplaatsbaar en het duurt niet lang om op te zetten. Dan heb je ook nog zwembaden met een stalen wand en folie. Of je gaat voor een model met een frame, polyester of een paneelsysteem. De mogelijkheden zijn eindeloos!

zwembad

Zwemvijver

Een zwemvijver is niet alleen prachtig om naar te kijken, het is ook heerlijk om erin te zwemmen. Er zijn 2 soorten zwemvijvers. Enerzijds is er de strakke zwemvijver, die erg veel lijkt op een zwembad. Het verschil is duidelijk te zien in de natuurlijke kleuren en materialen. Een andere optie is de natuurlijke vijver. Deze bestaat uit 2 delen. Eén om in te zwemmen en één plantenafdeling. Door de zelfreinigende filter blijft het water altijd gezond en kristalhelder.

zwemvijver

Zwembad vs zwemvijver

Milieu-aspecten

Een zwemvijver is ecologisch en milieuvriendelijker dan een zwembad. Er wordt geen gebruik gemaakt van chloorderivaten, wat wel het geval is bij een zwembad. Ook het filteren gebeurt volledig biologisch. De filterwijze en de aanwezige planten zorgen voor proper en gezond water. Een zwemvijver heeft daardoor minder onderhoud nodig dan een zwembad en dus ook een lager prijskaartje. In een zwembad worden bacteriën gedood door onder andere chloor. Dit is dan weer schadelijk voor de natuur. Chloor kan leiden tot rode en brandende ogen.

Het oog wil ook wat

Qua vormgeving heb je meer mogelijkheden met een zwemvijver. Bij een zwembad zijn deze iets beperkter. Je bent wel meer ruimte kwijt aan een zwemvijver dan aan een zwembad.

Wat betreft de wettelijke verplichtingen en vergunningen is er geen verschil tussen beide.

De zwemvijver is sterk in opkomst. Toch wil dit niet zeggen dat een zwembad niet voordelig kan zijn. De juiste aankleding en afwerking kunnen jouw zwembad omtoveren tot een zomers paradijs in je tuin!

Wat het ook wordt, een zwembad of zwemvijver, sowieso is je zwemparadijsje pas compleet met enkele leuke meubels, zoals parasols, een sfeerlamp, een loungezetel, een hangmat en/of hangtent en één of meerdere gebreide poefjes om een chill-corner te creëren.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply