nationale hangmatdag
Trends

22 juli: Hammock Day

Tegenwoordig bestaat er voor alles wel een speciale dag. Ik vind eigenlijk dat elke zonnige dag een hangmatdag zou mogen zijn, maar in de VS is dit op 22 juli! Zet het alvast in je agenda, want dan is het Hammock Day: een nationale hangmatdag. Bij ons is dit fenomeen (nog) niet bekend, maar daar brengen wij nu verandering in!

Hangmatdag = viering van het ultieme relaxen

Hoe beter stress ontladen dan door lekker te luieren in je hangmat? Op Hangmatdag heb je nog een reden extra om even ultiem te relaxen in je hangmat.

Geschiedenis van de hangmat

Waar en door wie de allereerste hangmat werd opgehangen, weten we niet helemaal zeker. Eén ding staat vast, de hangmat heeft een hele geschiedenis achter de rug.

Het begrip ‘hangmat’ zou afkomstig zijn uit het Taíno, van het woord ‘hamaca’. De oorsprong van de hangmat ligt bij de Indianen uit Midden- en Zuid-Amerika. Andere bronnen claimen dat de hangmat afkomstig is uit Brazilië.

Toen Columbus Amerika ontdekte in 1492, maakten de oorspronkelijke inwoners van Amerika al uitvoerig gebruik van de hangmat. Hij werd meteen gebruikt door de Spanjaarden op hun zeilschepen. Vervolgens introduceerde Columbus de hangmat in Europa. Vandaag de dag is de hangmat een geliefd voorwerp voor jong en oud. Ontspanning en gezelligheid staan voorop!

geschiedenis hangmat

Voordelen van een hangmat

Liggen in een hangmat betekent niet alleen heerlijk genieten, het biedt ook een aantal voordelen. Zo blijkt uit Zwitsers onderzoek dat slapen in een hangmat gunstig is, zowel voor je rust als voor je rug. Door het zachte schommelen van een hangmat val je ook sneller in slaap dan in je bed.

Een hangmat kan ook therapeutisch werken. Het wordt vaak gebruikt voor ouderen, mensen met een handicap en kinderen. Het schommelende en wiegende effect is gunstig voor het behandelen van vestibulaire en bewegingsstoornissen.

Hangmatten worden ook vaak gebruikt tijdens bevallingen. De zacht wiegende beweging zorgt voor een kalmerend gevoel, zowel voor moeder als kind. Studies tonen bovendien aan dat lezen in een hangmat leuker wordt dankzij een verhoogde concentratie. Het helpt je bovendien te onthouden wat je precies gelezen hebt. Dit is ideaal voor tijdens het studeren!

hangmattenSONRISA Wild Berry (1pers.)AVENTURA Forest (2pers.)FLORA Chilli (Kingsize)ALABAMA Arabica (Kingsize)

Hoe je precies een hangmat moet ophangen lees je hier. Graag met z’n tweetjes relaxen in een hangmat? Bekijk dan zeker eens ons artikel over de Bossanova hangmat.

Even stoom afblazen na een drukke werkdag, een boek lezen of gewoon genieten van het zonnetje, het kan allemaal in een hangmat. Laat de Amerikanen maar eens zien dat wij Belgen Hammock Day net zo goed kunnen vieren!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply