lifestyle hygge interieur
Trends

Zo haal je de hygge lifestyle in huis!

De hygge-hype, we hebben er allemaal al wel van gehoord. Het is momenteel een populair begrip en wij begrijpen volledig vanwaar die populariteit komt. Hygge betekent namelijk iets als ‘gezelligheid, samenhorigheid, geborgenheid’. De hype komt overgewaaid uit Denemarken, waar het niets nieuws is: Denen focussen blijkbaar op de kleine, goede dingen in het leven. Nu, dat is een mentaliteit waar we ons helemaal in kunnen vinden! Hoe haal je die hygge lifestyle in huis?

 

Kussens, dekens, tapijtjes …

Ik weet niet hoe jullie erover denken, maar als ik denk aan ‘gezelligheid’, zie ik meteen fluffy kussens, waar ik me kan nestelen met een dekentje, een boekje, een thee … Plof in een comfortabele zetel, alleen of met je dierbaren, en maak het hyggelig! Hou je van Scandinavisch design? Dan word je misschien ook wel verliefd op de Trondheim zitbank – erg begrijpelijk hoor!

hygge sofa

Doe kaarsen of sfeerverlichting branden

Ken je dat gevoel, dat je meteen wat rustiger wordt als je enkele kaarsen aansteekt? Het is zo eenvoudig, maar met die eenvoudige handeling breng je ook meteen de juiste sfeer voor een cosy avond. Liever geen kaarsen? Ook sfeerverlichting, liefst met een lamp met warm licht, is natuurlijk een optie. Lichten uit, kaarsen of sfeerverlichting aan, en ziezo, warme sfeer in huis!

Maak ook je inkomhal gezellig

De inkomhal is misschien de laatste ruimte waaraan je denkt als je je huis gezelliger wil inrichten. Nochtans is het meestal de eerste ruimte die je ziet als je thuiskomt. Zorg er dus voor dat hij niet alleen netjes opgeruimd is, maar ook mooi ingericht is. Met een mooi meubel in de inkomhal, zoals een schoenenkast voor de schoenen van het hele gezin of zelfs een heuse commode, kan iedereen meteen alles opbergen bij thuiskomst én staat er direct iets waar je blij van wordt voor je neus!

inkomhal hygge lifestyle

BREST dressoir met 8 laden en 2 deuren – kapstok met bank

Ga voor een persoonlijk interieur

Meubels die jij mooi vindt maken je interieur sowieso hyggelig. Bij hygge gaat het namelijk absoluut niet om een ‘picture perfect’ interieur. Als je zomaar kopieert wat je ‘in de boekjes’ vindt, ga je er niet per se gelukkiger van worden. Kies vooral de meubels die jij mooi vindt. Vergeet ook zeker niet een plekje te geven aan dat ene geërfde meubel. Meubels met een verhaal maken je huis gegarandeerd hyggelig.

Foto’s!

Het aspect ‘samenhorigheid’ van de hygge lifestyle uit zich niet alleen in het samen van het moment genieten, maar ook met herinneringen van die fijne momenten samen. Ja, foto’s! Steek ze in een mooi kadertje, maak een fotoalbum, omring je met al die herinneringen!

hygge interior

Wat je je precies moet inbeelden bij een hygge lifestyle en meer hygge in huis, is voor iedereen anders. Een gezellige thuis is alleszins een goed startpunt, maar hoe je je thuis ‘hyggelig’ maakt, hangt eigenlijk volledig af van jouw interieurvoorkeuren. Toch wilden we graag enkele tips geven. Haal eruit wat voor jou het meest staat voor gezelligheid!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply