verzorging pannenkoekenplant
Trends

Hippe plantjes: de pannenkoekenplant & verzorging

Meer groen in huis is een van de interieurtrends van dit jaar en dus is het laatste woord daarover nog niet geschreven. Oh nee! Eerder al had ik het over luchtzuiverende planten voor de slaapkamer, inspiratie voor een plantenhoek in huis en absolute musthaves voor groene hoekjes. En nu wil ik het graag hebben over de pannenkoekenplant verzorging, want de pannenkoekenplant, die heeft tegenwoordig iedereen en zijn moeder in huis, en daarom misschien jij binnenkort ook wel, dus MOET je gewoon weten hoe dit schattige plantje te verzorgen, vind ik. Klaar?

Pilea peperomioides

Wat?! Ja, dat is de officiële naam van dit plantje met de ronde, platte blaadjes die aan pannenkoekjes doen denken. Ik kan die naam nauwelijks uitspreken, dus ik juich de bijnaam pannenkoekenplant enorm toe. Te schattig ook, nietwaar? Doordat het zo’n klein, schattig plantje is, kan je het op verschillende plaatsen kwijt, zolang het plantje genoeg licht krijgt. Wat dacht je van op de wandkapstok, op je bureau of op je nachtkastje? Of natuurlijk in een open kast of op een commode.

Pannenkoekenplant verzorging, de basics

pannenkoekenplantKamerplanten verzorgen is niet bepaald het allermoeilijkste ter wereld, je moet enkel wat tijd maken om je planten en hun noden te leren kennen. Voor dit schattige plantje is dat niet anders, maar gelukkig is het een van de makkelijke plantensoorten. De basics op een rijtje!

  • Zet je plantje op een lichte plaats, maar zet het wel uit de zon op de warmste zomerdagen. Een vensterbank niet pal op het zuiden of een stijlvolle plantenstandaard zal de pilea met zijn aanwezigheid extra opfleuren.
  • Geef een keer per week een kleine hoeveelheid water.
  • Houd de grond altijd licht vochtig. Niet nat, hé! In de zomer kan het daarom nodig zijn om wat bij te wateren.
  • Kies om die reden ook liever geen terracotta pot, want die neemt water op dat je plant beter kan gebruiken.
  • Zorg dat het plantje geen natte voetjes heeft. Als je te veel water hebt gegeven, giet dan het overtollige water weg.

plantenstandaarden

Bijzettafeltjes met glas en plantenstandaarden met eikenhouten blad

Leuk extraatje: pilea-baby’s!

De pannenkoekenplant staat erom bekend zich snel te vermeerderen. Rondom de moederplant komen er af en toe nieuwe stekjes. Die kan je losmaken van de moederplant met een schaartje zodra ze wat groter zijn. Als er nog geen worteltjes te zien zijn, zet je het stekje in een glas water. Wacht tot er worteltjes zijn en vergeet het water niet regelmatig te verversen. Heeft het baby’tje worteltjes? Dan kan je het in verse potgrond zetten. Kijk, dat is dus de reden waarom er de laatste tijd zo veel pannenkoekenplantjes zijn: ze zijn niet alleen superschattig, ze groeien ook nog eens zo gemakkelijk en uit zichzelf dat je al snel niet één, maar tien pannenkoekenplantjes in huis hebt. Zie je het al voor je, een wandtafel vol pannenkoekenplantjes? Ik wel, and I love it! ;)

wandtafels voor planten

Witte DIVA wandtafel met eikenhouten bladNaturel houten console VITRO – Bureautje STEADY, handgemaakt uit 100% massief acaciahout

Zo, met deze tips voor pannenkoekenplant verzorging kan je aan de slag en dan heb je binnen een paar maanden hopelijk een hele hoop pannenkoekenplantjes die je kan soigneren en een mooi plekje in je interieur kan geven!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply