plantenhoekje
Trends

Inspiratie: een plantenhoek in huis

Ben jij ook zo iemand die nooit genoeg planten in huis kan hebben? Dat begrijp ik volledig. Planten zorgen voor gezelligheid en brengen je interieur meteen tot leven. Dat mag je vrij letterlijk nemen: elke kamerplant produceert zuurstof en luchtzuiverende planten nemen zelfs schadelijke stoffen op. Een schonere lucht voor jou om in te leven, perfect! Met een plantenhoek (of twee, drie?) creëer je dus een groene hoek die je gezondheid ook nog eens ten goede komt. Crazy plant lady, laat je gaan!

Bepaal de plaats en de hoeveelheid

Heb je een lege ruimte in je woonkamer, slaapkamer, bureau of keuken? Ideaal om een plantenhoekje te maken! Je bepaalt zelf hoeveel planten je wil. Misschien hou je het liever sober, of misschien wil je net tientallen plantjes. Het minimum aantal planten voor een leuk groen hoekje is toch wel drie, een maximum is er niet echt. Hoeveel het er ook zijn, het belangrijkste is dat je met verschillende hoogtes speelt.

Mix & match!

Ook verschillende groottes zijn een must. Combineer verschillende soorten grote(re) en kleine(re) planten en geef ze elk een mooi plekje dicht bij elkaar, de grotere achter de kleine. En misschien vind je een plant met bloemen wel leuk voor wat extra kleur?

plantenhoek inspiratie

Eetbaar vs. niet-eetbaar

Hou je van verse kruiden? Geef een potje peterselie, basilicum of koriander een plaatsje tussen je niet-eetbare planten. Ook eetbare bloemen kunnen een lekkere toevoeging aan je plantenhoek zijn.

Vergeet de bloempotten niet

Stem zeker je (bloem)potten af op je interieur. Dat kan in twee richtingen: ofwel kies je dezelfde kleuren en stijl ofwel net helemaal niet. Als je neutrale kleuren in je interieur hebt, kunnen felgekleurde potten bijvoorbeeld de ruimte opvrolijken, terwijl neutrale potten opgaan in je interieur en nog meer aandacht aan de planten zelf geven. Aan jou de keuze! Hou je het graag neutraal? Een mix van terracotta en witte potten oogt altijd goed in combinatie met die groene weelde.

plantenstandaard IBIZA

In een volgende artikel deel ik enkele musthaves voor een leuke plantenhoek met je! Ik kan al verklappen dat de IBIZA plantenstandaard hoog op het lijstje staat …

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply