plantenstandaard tips
Product, Trends

Plantenstandaard + andere musthaves voor groene hoekjes

Hou jij ook zo van planten? Dan creëer je wellicht graag groene hoekjes in huis. Groen in huis is een echte trend en het leuke is dat je hem perfect kan combineren met je voorliefde voor mooie interieurinrichting. Want een plantenhoek is pas echt compleet met extraatjes, nietwaar? En waar denk je het eerst aan bij plantenhoekjes? Na planten, bedoel ik dan? Ja, aan leuke standaards! Maar naast de voor de hand liggende   plantenstandaard zijn er nog meubels en accessoires waarmee je helemaal uit de bol kan gaan in je plantenhoekje(s).

1. Tafeltjes in verschillende vormen, groottes en hoogtes!

Een plantenstandaard heb je nooit te veel in huis. Combineer verschillende hoogtes, zet er verschillende soorten planten op en laat eventueel eens een klimplantje rond de poten klimmen. Ook op een salontafeltje of bijzettafeltje kan je natuurlijk een of meerdere kamerplanten kwijt.

plantenhoek bijzettafeltjes

ESPINO bijzettafelsalontafeltje PIXEL – bijzettafel van grof mangohout

plantenstandaard IBIZA

Dé absolute musthave voor leuke plantenhoekjes is de IBIZA plantenstandaard, een set van 3 standaarden van verschillende hoogtes met speelse tegeltjes. Hou je het liever wat neutraler? De DIVA plantenstandaard in wit metaal met eikenhouten blad is tijdloos en past in bijna elk interieur!

2. Een boekenkast of stellingkast

Wil je plantjes over de hele hoogte van de wand? Overweeg dan eens een boekenkast of stellingkast. Het is niet alleen een gemakkelijke oplossing, je kan natuurlijk ook nog altijd andere spullen kwijt in je kast!

3. Een tapijtje

Met een tapijt geef je je interieur meteen een gezellige uitstraling. Onder het salontafeltje kennen we allemaal wel, maar als je er de ruimte voor hebt, kan je ook een hoek van de woonkamer opwaarderen met een tapijt. Daarop plaats je dan enkele planten, een paar rechtstreeks op de mat en enkele op een plantenstandaard voor een inspirerend hoekje.

tapijten voor plantenhoek

Rond vloerkleed juteFRAMER salontafel in zwart metaal op lichtgrijs NOBLO tapijtje – rechthoekig vloerkleed DIAMOND

4. Kast aan het bed

Een (inbouw)kast aan het hoofduiteinde van je bed is de ideale plek voor plantjes in de slaapkamer. Je verliest er weinig ruimte mee en je kan over de hele breedte van je bed allerlei planten zetten. Supergezond én erg gezellig. Geen plek voor een inbouwkast? Een lagere kast achter je bed, zoals een kast die eigenlijk bedoeld is als tv-kast of de BREST zitbank, kan natuurlijk ook! Of je maakt natuurlijk gewoon een plantenhoek op/aan je dressoir.

hangplanten

5. In de hoogte

Nog zo’n trend van tegenwoordig: de macramé plantenhangers! Ze zijn er in alle kleuren en groottes en als je wat handig bent, kan je ze ook heel gemakkelijk zelf maken. Als je niet zo houdt van de look, kan je ook met andere touwen en kabels plantjes omhoog hangen. Een andere leuke plek om planten in de hoogte een plaatsje te geven is een wandkapstok met een horizontale plank of enkele latjes.

kapstokken voor planten

Zin gekregen om een plantenhoekje, inclusief plantenstandaard, in te richten? Ga snel langs bij het plantencentrum, shop je favoriete meubels en accessoires bij Meubelklik en maak enkele supergezellige hoekjes! Zin om je plantenhoekje te delen? Tag @meubelklik_be op Instagram of deel je foto op Facebook – hoe meer plantenfoto’s, hoe leuker! :)

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply