tuintrends balans verschillende invloeden
Trends

Tuintrends 2017: je tuin in balans

Zoals elke trend reflecteert de tuintrend van dit jaar de tijdgeest. Wat blijkt? In 2017 draait het in de tuin volledig om balans. Hij maakt bovendien niet alleen een steeds belangrijker deel uit van het huis, maar ook in de stad trekken we meer en meer naar buiten, in een klein stadstuintje of gewoon gezellig op terras. Zoek je ook balans en harmonie in je tuin? Of wil je gewoon iets nieuws doen met je tuin en/of terras? Laat je inspireren door de tuintrends van 2017!

De natuurlijke tuin

Wild groen, puurheid en natuurlijke, eventueel zelfs licht verweerde, materialen spelen hier de hoofdrol. Niet alles hoeft strak afgelijnd te zijn – liever niet zelfs! Een verwilderde opstelling zorgt voor een nonchalante, relaxte sfeer. Qua tuinmeubelen sluiten organische, ronde vormen goed aan bij deze tuinstijl. Ook ruwere, iets stoerdere materialen vinden hier hun plaatsje, al dan niet in combinatie met zachte, warme accessoires. Zorg voor een mooi evenwicht zonder overbodige franjes en laat het groen de bovenhand nemen.

natuurlijke tuin tuintrends

ONDARRO schommelstoel – PINTO 100% teak verweerde tafel

Binnen wordt buiten wordt binnen

Het terras beschouwen we meer dan ooit als een extra kamer, als een verlenging van de keuken of woonkamer. Veranda’s, serres en terrasoverkappingen zijn daarvoor ideaal, maar uiteraard niet de enige optie. Met minder ingrijpende aanpassingen betrek je je tuin ook naadloos bij de leefruimte. Als je je terras gezellig aankleedt (denk ook aan een tapijt!) en zowel binnen als buiten wat grote(re) planten een plaatsje geeft, komt het geheel volledig in balans.

buiten binnen

Joki hangnest – geschikt voor buiten én binnen – mooi voorbeeld van buiten wordt binnen

Wereldse invloeden

De tijd dat je in je tuin leek te moeten kiezen voor één stijl laten we dit jaar volledig achter ons. Een mix ‘n’ match van klassieke en moderne elementen, decoratieve en strakke en vooral ook verschillende wereldse invloeden is helemaal hot. Dit is misschien wel de leukste van de tuintrends, want je kan je echt volledig laten gaan! Klassieke Franse en Engelse elementen, mediterraanse en Marokkaanse, Japanse en Belgische … haal het beste uit verschillende stijlen en combineer ze tot een inspirerend geheel. De bohemian tuin is een mogelijk resultaat als je houdt van Oosterse invloeden, maar laat je niet beperken.

wereldse invloeden tuintrends

BOSSANOVA kingsize hangmat met Braziliaanse invloeden – inspiratie voor invloeden van de Japanse tuin

 

Net als altijd, los van tuintrends, blijft de tuin ook deze zomer in de eerste plaats natuurlijk een plekje waar je helemaal tot rust moet kunnen komen, waar je – eventueel met vrienden – urenlang kan genieten van de zomerse temperaturen en / of waar ook de kinderen kunnen spelen. Rest jou alleen maar om te beslissen welke stijl het beste bij jou past!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply